top of page
  • Writer's pictureTiina Leinonen

Koe Saimaan kauneimmat saaristomaisemat meloen, omatoimisesti tai opastetuilla Veskansan reiteillä!

Päivitetty: 29. marrask. 2021


Melontapalveluni (kajakkien ja kanoottien vuokraus ja opastukset) kautta pääset tuntemaan Saimaan Unescon maailmanperintökohde Saimaan kauneimmat luonto- ja kulttuurikohteet.


Veskansan reittien värikkäät saaristomaisemat, tuhannet saaret ja luodot sekä Saimaan suurimpien saarten jylhät kalliorannat kutsuvat Sinua ikimuistoiselle melontalomalle Saimaalle.

Veskansan reitit edustavat yhdessä Pihlajaveden sekä Saimaan kansallispuistojen kanssa Saimaan uhanalaisemman eläimen, Saimaannorpan elinympäristöä ja saaristorikasta Saimaan vesiluontoa. Ihminen on asuttanut täällä kivikaudesta alkaen. Suomen ainoa Joutsenia esittävä kalliomaalaus löytyy Saimaan reiteiltä Lappalaisperäinen nimistö muistuttaa Savoa asuttaneista saamelaisista.


Saimaa tarjoaa luontolomailijalle vaihtoehtoja. Melontaretkeesi voi yhdistää mm. patikointia metsäpoluilla, mieleenpainuvia ohjattuja luonto-opastuksia, kalastusta , melontakoulutusta tai pyöräilyä Saimaan kylästä kylään.


Melojien suositusreitit ohjaavat sinua löytämään Saimaan luonnon helmet – jokaisella järvialueella on oma ainutlaatuinen maisema ja oma hengetär


HURISSALO - Saimaan suurin saari


Hurissalon kierros, Saimaan Lietvedettä, Luonteria ja Yövettä yhdistävä reitti kiertää Saimaan suurimman saaren ympäri.LUONTERI - Metsäkansa kutsuu Luonterin ikivanhalle vesireitille


Esi-isämme ovat soutaneet Luonterin vesiä ammoisista ajoista. Metsän puut ovat kertoneet tarinoitaan, ja kallioihin on tatuoitu mystisiä maalauksia historiamme alkulehdiltä. Luonterin karun kauniit ja sokkeloiset saaristoreitit kutsuvat Sinua löytämään omat juuresi pyhien kallioseinämien riitti-paikoilta metsäisten salojen siimeksestä sekä kristallin kirkkaalta Luonterin vesiltä. Kesäyön viimeiset valon säteet heijastuvat korkealle kohoavan vuorisiluetin päälle. Tämä Luonterin tunnettu maamerkki- Neitsytvuori , vartioi Luonterin vesiä ja Hiidenmaan metsiä. Neitsytvuori kannattaa valloittaa. Tarinan mukaan Neitsytvuoren nenässä Hiidenhuipun hupussa on paikka rentoutua iänikuinen . Retkesi Luonterin kesässä voi alkaa.LIETVESI – tuhansien luotojen ja saarten vesi


Lietveden saaristoreitti vie muinais-Saimaan merelliseen tunnelmaan ja elävän saaristoperinteen pariin saaristokylissä Lintusalossa ja Niinisaaressa.


Lietveden saaristoreitti polveilee satojen ja saarten labyrintissa Puumalansalmesta Suur-Saimaalle Lietvedeltä maisemat vaihtelevat selkäsaarten karuista lokkiluodoista ja jylhistä kalliorannoista viehättäviin kulttuurimaisemiin. Jokainen saarikierros on oma elämyksensä.

Lietveden kalaisilla ja puhtailla vesillä viihtyvät myös kalasääsket ja jopa 140 lokin kirkuvat yhdyskunnat.


Siel mis Lietvesi tavoittaa itäistä rantaa …siel löydät Saimaan kauneimman aarteen.


Lietveden läpi kulkee harjujakso, jonka geologiset muodostumat ovat edustavimillaan Rokansaressa -Lietveden retkikeskuksessa. Maastossa voi ihailla upeita hiekkarantoja ja suppalampia . Tässä paratiisi saaressa voi pulahtaa kirkkaaseen lähdeveteen – Saimaan taianomaiseen kasteeseen.


YÖVESI ja kalliomaalausten rannat


Yöveden rantakallioissa, Astuvan Ukon kalliokasvojen alla, ovat pohjoismaisten laajimmat kalliomaalaukset. Jylhien kallioiden rituaalikuvat, hirvet, ihmishahmot ja veneet kertovat muinaisten metsästäjien keinoista hyvän metsästysonnen takaamiseksi.


Saimaan erämaavesi reitti johtaa Puumalansalmesta Pihlajavedelle, Savonlinnaan ja edelleen Saimaan kansallispuistoihin . Useat suositusreitit tutustuttavat, jylhiin Linnavuoriin Katosselän ympäristössä, Lieviskän erämaajokeen sekä vanhoihin sodan aikaisiin kanaviin.


PIHLAJAVESI – vesitie Saimaan värikkääseen historiaan!


Mahtava 490 km2 kokoinen Pihlajavesi - luonnon, ihmisen ja norpan arvokas vesistö


Pihlajavedellä mielikuvitus saa vauhtia luontoäidin mahtavaa kalliotaidetta ihaillessaan. Tämän Saimaan saaririkkaimman vesialueen jylhät rantakalliot kätkevät sisäänsä Saimaan historian tarinoita, upeita luonnonnähtävyyksiä että vuosisataisen vanhaa elävää saaristolaisasutusta. Pihlajaveden luonnon ja saaristorikkaus satoine luotoineen hätkähdyttää ja hiljentää…Karttaa saa lukea tarkkaa. Lokit ja tiirat pesivät selkäsaarten lintuluodoilla, salosaarista on bongattu lähes 200 lintulajia ja yli 500 kasvia. Pihlajavesi on norpan ydinaluetta - elättäen noin 60 norppaa .


Varaa oma opastettu Saimaa-retkesi tai melo omatoimisesti Saimaan taikaan tai ota yhteyttä guidetiina@gmail.com / puh 0500 380 032 ja tehdään juuri sinulle sopiva melontaretki!344 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page