top of page
  • Writer's pictureTiina Leinonen

2024 Sinun luontopäivät ja melontaretket

Päivitetty: 27. helmik.



Talvi


LUMIKENKÄRETKET l

  • matalankynnyksen opastusta lumikenkäilyn saloihin

  • lumikenkävaellukset Neitvuori, Sydänmaa... Jättiläisen vuorien huiputus Kuvavuori-Kaarnavuori



LUONTOSALISSA


  • Terveysmetsässä iloiset toiminnalliset työ-yhteisöpäivät ja liikunnalliset tunnit

  • Parhaimmat nuotiohetket ja luontoretkipala

  • Saimaan jääkenttien hiihtovaellukset / päiväretki

  • Johdatus Saimaan Hiihtovaelluksen saloihin ( ahkion kanssa ja yö teltassa / yön yli retki


Kevät - toukokuussa luonto on täynnä energiaa

' Terveyttä keväisestä metsästä

Luontosali on täynnä energiaa! Mieli ja keho kiittää, solut tanssivat!

Metsän ja villiyrttien saloihin kevätretki. Tunnistetaan syötävät villiyrtit, kävellään metsän puiden saloihin rentoutumaan , valmistetaan villiyrttijalkakylpy j a yrttien maustama keittolounas. Juhlistetaan päivä luontotanssilla


Rumpukurssi ja melontaretki


Omatoimisille melojille; kanoottien vuokraus ja melontamökki ja sauna





  • Saimaan melontaopaspalvelut:

Melojille . omatoimiretkeilijöille KANOOTTIEN VUOKRAUS Anttolan satamassa ja HurissalossaTaiga-tila- retkitilani -retkimajoitusta ja saunaa ja kanoottien vuokrausta


Opas ja saimaan melontaretket paikallisella hyvällä tuntemuksella Melontaseuroille, kaveriporukalle tai yritysporukalle . kauttani pääset tuntemaan Saimaan kauneimmat saaristovedet


Norpparetket

Helluntain -Äitienpäivä

Melontavaellus bongaten Saimananorppaa ja elävää saAristoluontoa



Kesäkuu

21.6-24.6 Pyhiinvaellus luonnon voimapaikoille


1-2.7 Melontakurssi alkeet / Pienniemi / Pistohiekka

17.-20.8 Pihlajavesi melonta

-Opi kajakkimelonnan salat

-Pistohiekan saaristomelonta

-Pistohiekka resort : Aloita aamusi järven sylissä melontamindfullness

  • Opastamani Melontaretket : Uimasalo, Luonteri -neitvuori. Rokansaari, Yöveden Astuvansalmi .Katosselkä -








Luonnon hyvinvointipalvelut- polttarit

Sinun retkesi Luontovoimaa - metsäterveys .retki , juhlasi, polttarit. virkistypäivät, villiyrttiretket / villiyrttijalkakylpy , luontoruokailut


Tervetuloa Saimaan Unescon luonnon ja kulttuuriperinnön järvipuistoon! Pienniemen Taiga-retkitilani sijaitsee melontavesien sylissä Haukkovuori -kalliovuorien nahtävyyden sylissä. Täältä pääset opastamana tai omatoimisesti Saimaan retkellesi tuntemaan Pistohiekan ja Rokansaaren -Lietveden, Luonterin, Yöveden, Katosselän, Liittokiven - sekä Pihlajaveden saaristossa. Voit varata retkimajoituksen ja saunan ja melontavälineet sekä myös pyörät Puumalan saaristoreitille.- Pienniemen Taiga-retkitila.








T


Meloessa olet järven sylissä, pääset tuntemaan Saimaan luontoa parhaiten ja näkemään hyvällä onnella norpan. Melonta hoivaa mieltäsi ja kehoasi. Melonta on ympäristöystävällinen tapa liikkua ja retkeillä saimaannorpan luontorikkailla vesillä.

Vesi - kaunis saaristoluonto ja melonnan kehollinen liikerata tuottaa hyvää oloa koko keholle - mindfullnessia. Melonnassa, kehon keskivartalon syvät pilates-lihakset voimistuvat, sillä kajakkia liikutetaan ja ohjataan kehosi voimalla. Melonta on hyvää terveysliikuntaa!


Suomen Saimaan sokkeloinen saaristoluonto, järvellinen puisto mahdollistaa huikeat harrastusmahdollisuudet melontaretkeilyn saloihin sekä melontataitojesi kehittämiseen erilaisissa sääolosuhteissa ja luontovuoden rytmissä.

Minulle henkilökohtaisesti melonnan viehätys piilee järviluonnon värien ja tunnelmien, valon ja taivaanilmiöiden hetkisessä vaihtelussa päivän ja säiden ja kesän rytmissä: aallokossa surffailu on hauskaa, vastatuuleen melominen vaatii kestävyyttä, myrsky muistuttaa luonnon voimasta, aamuinen melonta auringon noustessa hellii mieltä, sateessa on hyvä hengittää - ja melominen auringon laskun valosäteiden kullassa herkistää tuntemaan kosmisuuden mysteeriä.



Opas-Tiina on Suomen melonta- ja soutuliiton hyväksymä Meloja 1 -peruskurssin kouluttaja


Opas Tiina opastaa Sinut melonnan oppipolun ensimmäisille askeleille Saimaan melontavesien tuntijana ja melonnan perusteiden kouluttajana. Opas Tiina on mukana melontaliikuttajana Suomi meloo -kampanjassa kouluttamassa melonnan iloihin ja saloihin löytämään melontaliikunnan ja retkeilyvesien paratiisin oman terveyden hoidossa.


Ehdottomasti suositeltava tapa aloittaa melonnan harrastaminen on tulla jommalle kummalle

  • Rakastu melontaan - opi melonnan alkeet -retki

  • Meloja 1 -peruskurssille

Rakastu melontaan - opi melonnan alkeet -retkellä pääset oppimaan melonnan perusteiden liikeradat ja tekniikat. Kun hallitset kajakin ohjailun ja tekniikan turvallisesti, pääset nauttimaan melonnasta ja Saimaan saaristovesien kauneudesta vaikka opastamien retkien kautta tai omatoimisesti vuokraamalla kajakin. Tämä retki soveltuu kaikille uimataidon omaaville: lapsille, perheille, lomalaisille, lahjakortiksi sekä virkistyspäiväksi. Saatavuus: tilauksesta / viikko-ohjelmassa maanantaisin ja tiistaisin koko kesän.


Meloja 1 peruskurssi 1.-2.7.2023Opas Tiinan kautta pääset myös etenemään melontataitotasojen seuraaville portaille - Meloja 1 -melontakurssillani (10h), jonka taitoharjoitteet suoritettuasi saat Meloja 1 -taitokortin. Taitokortit ovat osa Eurooppalaista EPP (EuroPaddlePass) -järjestelmää. Saat myös lisätietoa, miten Saimaalla/omalla kotiseudulla pääset jatkamaan melontaharrastusta.



OPAS -TIINAN NORPPARETKET JA ERI MITTAISET SAARISTORETKET SAIMAAN MELONTAVESIEN TUNTEMUKSELLA


Opas Tiinan melontaohjelmassa on keväiset norpparetket, kesäisen päivän saaristoretket tiistaisin ja keskiviikkoisin. Torstain-sunnuntain aikana pääset kauttani melomaan ja retkeilemään kanssani kauneimmilla saaristovesillä "riippukeinuyöpymisellä" Rokansaaressa tai Luonterin saaristossa, Katoselkä, Rastiniemi, Yövesi jne. melontavaelluksia sinulle räätälöitynä.


Retkeni toteutetaan Saimaan luonnon ja kulttuurin perintövesillä - Saimaannorpan luontorikkailla järvillä Puumalan, Mikkelin Anttolan ja Ristiinan sekä Savonlinnan alueella.

Lähtöpaikat saariston maisemien sydämestä ja Opas-Tiinan palvelupisteistäni Pistohiekalta, Anttolan satamasta, Taiga-tilalta.



NORPPARETKET


Melo toukokuiseen Saimaan saaristoluonon sylissä - bongaamaan norppa ja voimaantumaan keväisestä energiasta.

Norppahenkiset kevätretket toteutetaan Pistohiekan ja Rokansaaren saaristossa alkaen Pistohiekalta. Keväiset luontoviikonloput ja norpparetket Pienniemen Taiga tilani kautta Haukkolahdessa; Haukkovuorien ja Linnunpääselän - Pistohiekansaaristo kierros sekä myös Luonterin ja Lietveden, Katosselän tai Pihlajaveden norppavesille.


Saaristoretkillä opastan sinua melonnan taitoihin -sekä melontaretkeilyn -luontoyöpymisen saloihin -teltassa tai riippukeinussa - terveellisen retkiruuan valmistamiseen. Retkilläni pääset myös nauttimaan saaristolaistilojen maistuvista aterioista sekä myös oppimaan yrttien käyttöä, ravintona ja kehosi hoidossa.



KESÄISEN VALON JUHLAMELONNAT


Kesän valon juhlaa juhlistetaan yöttömän yön -melonnassa Pistohiekan -Rokansaaren saaristossa 21.6. "Kesäpäiväntasauksen miniretriitti meloen" -retkellä ja juhannuksen Saimaan melontaretriitillä 24.-26.6. Taiga-tilan retkisijoilla majoittuen. Tule kokemaan järven kauneuden - hengen: kesäisen auringon nousun ja laskun tunnelmat, yöttömän yön, tuntemaan norpan kaunista elävää saaristoluontoa ja aistimaan pyhien vuorien ikiaikainen voima.



PIENNIEMEN TAIGA-TILA - HAUKKOVUORIEN KAINALOSSA


Taiga-tila Opas Tiina melonta -ja retkitilalta voit tilata sinulle räätälöidyn Saimaan lomapäivät höystettynä vuodenaikojen mukaisella retkipalalla


myös lammaspaimen torppari -päiviä. Taiga -tila / opas Tiina palvelee oman kehon voimin melojia, liikkujia, pyöräi Voit varata retkesi alkuun tai loppuun majoitusta ja saunaa taiga-tilani torpassa ja järvimökissä. Täältä voit myös tehdä omatoimiretkiä kauniissa saaristoluonnossa- vuokraamalla kajakkeja ja kanootteja ja pyöriä Puumalan saaristoreitille. Rakastu kanssani Saimaan luontoon palveluitani alla: Tervetuloa kanssani tuntemaan Saimaan Taigaa.


Maanantaisin - Taiga-tila

Opi kajakkimelonnan alkeet ABC-taidot & bongaa maagiset Haukkovuoret

klo 12-14.30 / tilauksesta muina aikoina ja kaikille uimataidon omaaville

Pääset oppimaan melonnan saloja jylhien Haukkovuorien kalliovuorten sylissä.

Paikka: Pienniemen Taiga-tila on Opas-Tiinan melonta- retkitila -metsäretkeilytila. Tämä ikivanha asuinpaikka sijaitsee -Haukkovuorien kainalossa. Haukkovuoret ja Haukkolahti -rotkomainen syvä kallioseinämien reunustama laakso muodostavan edustavan kallioluontonähtävyyden -retkikohteen, mikä on syntynyt jääkauden aikana, nykyään sijaiten Saimaan Unescon järvipuistossa. Haukkovuorien -hengen- pääset kokemaan meloen -opi kajakkimelonta retkellä.

Taiga-tilaa tarjoaa retkisijaa, saunan hoivaa -yhteyttä luontoon ikivanhojen viisauksia kunnioittaen. Kesäisin lampaat hoitavat Taiga-tilan ympäristöä ja retkeilijöiden sielua Sinunkin on mahdollista varata Taiga-tilan lammaspaimenen -lomapäivät .Tule tervehtymään Pienniemen Taiga -tilan retkisijoille



Osoite: Rakokiventie 270, Puumalan Hurissalo

Ilmoittautuminen: Opas-Tiina, 0500 3800023, guidetiina@gmail.com

Hinta: 60€/hlö. Hinta sisältää oppaan palvelut + melontavarusteet, melajumpan =liikeratojen toiminnallisen kuivan maan treenin sekä melontaretken - Haukkovuori -kierros

Teema: matalankynnyksen melontaretki -oppien melonnan taitoja -melontamidfullness maisemaretki soveltuen kokeile melontaan oppijoille, melojille , matkailijoille, pr -retkeksi, perheille , yritysten hyvinvointipäiväksi

Tilauksesta sinulle räätälöity melonta: Suosittuja kohteita ovat Linnavuori ja Lietveden kioski ja Pistohiekan saaristo , Uimasalo, Rokansaari, Kuvavuori-Kaarnavuori


Taiga-tilan lisäpalvelut: astu Taiga- tilan tarinaan kierros , retkipala ja -menut, sauna, majoitus torpassa mökissä ja luonto-ohjelmia

Tiistaisin -Pistohiekka

Opi kajakkimelonnan alkeet -aloita päiväsi järven sylissä meloen-

aika: Tiistaisin klo 9.15-11.15 7.6 – 16.8.2

Avaa päiväsi järven sylissä -aistimaan veden kauneuden ja oppimaan turvallisesti melonnan alkeet -liikeradat - kajakkia liikutetaan kehon ja syvien keskivartalon lihasten voimaalla. Meloen pääset parhaiten näkemään kaunista saaristoluontoa ja hyvällä onnella

nähdä voit Saimaannorpankin.

Melonnan alkeet ”aamutreeni -melontamindfullness” sopii kaikille uimataidon omaaville -lapsista vaareihin. Koulutus antaa valmiudet turvalliseen melontaharrastukseen.

Järjestäjä: Opas- Tiinan melontakoulu-Tiina + 500 380 032

Hinta: 60€/hlö. hinta melontakoulutuksen, kajakin ja varustuksen.

Sinun varustus: liikunnallinen vettähylkivä; säänmukainen asuste ja juomapullo, jalkaan kroksit tai tossut, mukaan vaihtovaate -kerros vesitiiviisti pakattuna.

melontaympäristö: Pistohiekan lähisaaristo, Lietveden luontorikas Saimaannorpan asuttama saaristoluonto Saimaan Unescon maailmanperintö – järvipuisto

Lisätietoja: Opas Tiinan tiistain melonnan alkeet antaa valmiudet osallistua Tiinan tiistain Pistohiekan saaristoretkelle klo 12 -alkavalle saaristoretkelle.


TIISTAISIN MELONTARETKI PISTOHIEKAN SAARISTOSSA - LIETVEDEN ja ROKANSAAREN JÄRVIMAISEMASSA -KÄTKETTYJEN SAARIEN JA VUORIEN KERTOMAA

Tervetuloa Opas Tiinan melontaretkelle tuntemaan Pistohiekan lähisaariston tuhansien luotojen ja saarten - järvimaisemaa -elävää luontoa ja kuulemaan tarinoita Saimaannorpasta ja paikoista - ihanteensalon linnavuori, Ukonkuolema, muinaisrannat .

Pistohiekan saaristo kuuluu Lietveden järvialueeseen. Reittimme polveilee satojen ja saarten labyrintissa -maisemat vaihtelevat selkäsaarten karuista lokkiluodoista ja jylhistä kalliorannoista viehättäviin kulttuurimaisemiin. Jokainen saarikierros on oma elämyksensä.

Sään salliessa retkemme yhtenä kohteena on Rokansaari - Siel mis löydät Saimaan kauneimman aarteen hiekkarannat. Retken aikana pääset treenaamaan melontataitojasi.

Aika: klo 12-15 / 10 -15 km Hinta: 75€/hlö. Minimihinta 150€ . Opas-Tiinan saaristoretket

taso: melonnan alkeet taidot omaaville ja uimataitoisille

Keskiviikkoisin Luonteri

ja Saimaan kätkettyjen aarteiden ja tarinoiden saaristovedet

Spirit Saimaan melontaopas vie Sinut tuntemaan norpan saariston kauneimmat vedet ja pyhien järvien ja vuorien ja metsien luontomaisemat Luonteri-Neitvuori,Uimasalon pyhät vuoret, Kuvavuori, Rokansaari -Hiisivuori ja Yövesi ja Astuvansalmi kalliomaalaukset. Tämä on myös matkasi Saimaan syntyyn ja kulttuurihistoriaan. Retkeni on suunniteltu Saimaan alkuasukkaan rakkaudella ja norpansuojelutyön tekijän asiatuntemuksella.

Melontaretkelle osallistumisen ehtona on kajakkimelonnan perustaitojen hallinta ja uimataito. Saat tilauksesta kauttani vaikka henkilökohtaisen melontatunnit -opastuksen melonnan taitoihin tai osallistua opi melonnan alkeet koulutukseeni tai melontakurssille

Kokoontumispaikka kerrotaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Kellonaika: klo 10.00- 15.00 (16.00) mahdollisuus yön yli retkeen

Hinta: 75€ /hlö / 160 mininimi lähtöhinta sisältää kajakin varusteineen ja opastuksen.

Info Opas-Tiina p: 0500 380 032


Pienniemen Taiga-retkitilan Haukkovuori-retki - Saimaan Veskansan ja metsäsuomalaisuuden juurilla meloen tai perinteisellä puuveneellä sähköperämoottorilla

Saimaan syvätunnelmalliset järvet, metsät ja jylhät kalliovuoret kutsuvat sinua löytämään omat juuresi ja voimavaroja arkielämääsi. Esi-isämme, hylkeen pyytäjät, ovat soutaneet Saimaan vesiä jo ammoisina aikoina ja metsästäneet riistarikkailla sydänmailla. Järvet, kalliot ja metsien puut puhuvat omaa tarinaansa ja kallioihin on tatuoitu hetkiä kulttuurimme alkulehdiltä. Tervetuloa tuntemaan näitä tunnelmia Taiga tilan retkelle ja näkemään Saimaan Haukkovuorien jylhät kallioseinämät meloen tai perinteisellä puuveneellä sähköavusteisen moottorin voimalla. Reitti polveilee Haukkolahden vuorten seinämiä seuraillen kalliolohkareiden labyrinttiin . Retki alkaa ja päättyy Pienniemen taiga-retkitilan rantaan

Hinta: Meloen kajakilla 60€/hlö, meloen kahden hengen kanootilla 60€/kanootti, perinteinen puuvene sähköperämoottorilla 40€/hlö (2-5 hlöä). yli 10 hlölle , pyydä tarjous. Lapsipaikka-50%

Hinta sisältää: oppaan palvelut (2 tuntia) lapsista vaareihin, kanootit ja melonnan ABC- taitojen opetuksen, kelluntaliivit, yrttiteen ja pienen retkipalan muistoamuletin

Varaukset: Opas-Tiina p: 0500 380 032

Retkeä varatessa esitä toiveesi; melonta vai kyyditys puuveneellä sähköperämoottorilla

Lisäpalvelut: sauna / yrttijalkakylpy, luontoretkipalaa, retkisija majoittuminen ja luontojuhla tai -terveys ohjelmaa, Taigavuorien fantasia -kierros.

Paikka: Pienniemen Taiga-retkitila Rakokiventie 270, Puumalan Hurissalo)

Melontakurssi la-su 2.-3.7. (10 tuntia) Pienniemen Taiga -tilalla

Opas Tiinan kanssa pääset myös etenemään melontataitotasojen polulla - meloja 1 melontakurssillani

Meloja 1 peruskurssi sisällön taitoharjoitteet suoritettuaan saat meloja 1 taitokortin https://melontajasoutuliitto.fi/koulutus/melonnan-koulutus-2/meloja-1-peruskurssi/. Taitokortit ovat osa Euroopplaista EPP (EuroPaddlePass) -järjestelmää. EPP jäsenmaden taitikortit ovat keskenään vertailukelpoisia.

Opas -Tiina on Suomen melonta -ja soutuliiton hyväksymä - meloja 1 -peruskurssin kouluttaja . Opas Tiina on mukana -Suomi meloo -kampanjassa kouluttamassa melonnan iloihin ja saloihin turvallisesti oppien ja löytämään melontaliikunnan ja -retkeilyvesien paratiisin oman terveyden hoidossa. Kun hallitset kajakin ohjailun ja turvallisuuden toiminnat pääset nauttimaan melonnasta ja Saimaan saaristovesien kauneudesta vaikka opastamien retkien kautta tai omatoimisesti vuokraamalla kajakin.



Opas Tiinan Norpparetket

Bongaa Norppa Saimaan oppaan tuntemuksella

sinisten aaltojen sylissä ja Norpan tarinan äärellä

Hiljaa lipuen – hyvällä onnella nähdä voit Norpan

kevät on parhainta aikaa nähdä norppa. Lähde mukaan toukokuiseen Saimaan saaristoluontoon bongaamaan norppa ja voimaantumaan keväisestä energiasta

Saaristoretkeni Saimaan kauneimmissa saaristomaisemissa; Retkiäni opastan Pienniemen Taiga tilani kautta Haukkolahdessa; Haukkovuorien ja Linnunpääselän -kierros

Pistohiekalta Pistohiekan ja Rokansaaren saaristossa

Luonterin ja Lietveden, Katosselän tai Pihlajaveden norppavesille.



Norpparetket Pistohiekan -Rokansaaren saaristossa, Luonterilla

Pääset bongaamaan norppaa meloen ja tuntemaan keväisen saaristoluonnon raikkauden ja kauniit maisemat ja aistimaan myös saaristoluonnon lintujen ja luonnon äänien tunnelmat. Retkeni Saimaan alkuasukkaan rakkaudella ja norpan suojelutyön tekijän tuntemuksella” Sinun ja ryhmäsi toiveitasi huomioiden.

Aika: Toukokuussa Sinun retkesi toukokuun heräävässä luonnossa jatkuen kesän rytmissä

viikonloppuisin alkaen 1.5 -29.-30.5 / tilauksesta sinun ryhmälle

hinta: 130€/hlö( 2- 6 hlöä ) minimi yli 6 hlöä tarjouksen mukaisesti

lisäpalvelut: retkieväspalvelut ja majoitukset ja saunan

kesto : 4 tuntia

sisältää: opastuksen ja kajakin, melan, aukko

peitteen ja kelluntaliivit . Lisähinnasta kuivapuku.

varaukset: Opas Tiina 0500 380032



Katosselän Norppasoutu kirkkoveneellä

Aika: tilauksesta

Lähtöpaikka: Rongonsalmen lossi


Karun kaunis Katosselkä kalliosaarineen on laajan luonnontilaisena selkävetenä tärkeä

Saimaannorpan pesimäalue ja Saimaan järviluonnon suojelukohde. Katosselän noin 15-20km

pituinen kirkkovenesoutu on kokemisen arvoinen.

oppaiden palvelut, soutupaikan, retkivälipalan

varaukset: Opas Tiina 0500 380 032
















1 062 katselukertaa0 kommenttia
bottom of page