top of page
  • Writer's pictureTiina Leinonen

Valonjuhla -melonta-Juhannusretki Saimaalla 23.-25.6.2023, Taiga-tila, Puumalan Hurissalossa

Päivitetty: 24. toukok. 2023

Tervetuloa Saimaalle juhlistamaan juhannuksen valon juhlaa Haukkovuorien kalliovuorille ja tuntemaan pyhien vuorien koskettava voima! Opastan Sinut paikoille, mihin Saimaan esi-isämme ovat kokoontuneet kesäpäivän seisauksen juhliin kautta aikojen, omine rituaaleineen.

Pienniemen Taiga-tila edustaa yhtenä osana Saimaan järvipuiston, Unescon luonnon ja kulttuurin perintöä, se on ikivanha asuinpaikka Saimaan hyljevesin äärellä. Pienniemellä pääsee tuntemaan luontoa ja kuulemaan, mitä myyttiset loitsut merkitsivät metsä- ja vesikansamme arjessa ja juhlassa.





Taiga -tila sijaitsee melojien suosimien Saimaan luontorikkaiden Saimaannorpan asuttamisen saaristovesien ympäristössä -Hurissalossa. Seutu on kuuluisa vuoristaan, aluetta kuvaillaan Hurissalon ylänkösaareksi ja on myös Saimaan suurin metsäisten salojen ja vuorien ja sisäjärvien Salo; noin 90 kilometrin mittainen melojien suosima, tuhansien saarten ja vuorten ja kauniiden järvien Lietvesi-Yövesi-Lohivesi-Luonteri -rengasreitti - veskansan reitit Saimaan kaunein melontakierros. Järvialueen sokkeloista löytyy mielenkiintoisia paikkoja Saimaan unescon luonnon j a-kulttuuriperinnön henkeä ilmentävää tarinaa - Saimaangeopark- stausta kantava puisto. Pienniemen Taiga-tila sijaitsee jylhien Haukkovuorien kainalossa. Läheisyydessö Uimasalon esihistoriallisen saaren kalliovuorii -nähtävyydet -Sarkastenlammen kalliomaalauksineen ja lähellä on myös Luonterin Kaarnavuori jättiläisen vuoritarinasta tunnettu ja Kuvavuoret ja Yöveden kuuluisat Astuvasalmen kalliomaalauksiet.



Majoitumme Taiga-tilan retkitorpassa, järvimökissä, laavulla, riippumatossa kalliovuorilla

Tervetuloa


Opastuksesta vastaa Taiga-tilan piika Opas Tiina Leinonen


Ilmoittaudu Tiinalle: 0500 380 032 / guidetiina@gmail.com

tai rekisteröidy spiritguidesaimaa.com>


Paikka: Pienniemen Taiga-tila Haukkovuoren kainalossa, Puumalan Hurissalossa, Spirit Guide Saimaan luontokeskuksessa.

Aika: 21.6. Valonjuhla melonta -kesäpäivänseisausta juhlistaen kaikilla aisteilla - pyhille saimaan rannoille ja -vuorille

Aika: 23-25.6

Alkaen 24.6 klo 13 - päättyen 26.6 klo 14

Hinta: alkaen 160€ hlö (majoituksen 2 yötä, saunat, retket, kanootit tai veneen)

Ruokamaksu erikseen


Tilausretket Sinulle räätälöitynä: retkesi Saimaalla – hoivaa mielelle ja keholle

297 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page